Pik eller borgmester

Undskyld mit franske, men hvad er det med ham vores borgmester. Om han dukker op i TV, er i avisen eller man møder ham in persona. Der er bare noget over ham. I starten tænkte jeg, at den mand bare har karisma big time, en udstråling af godhed og autoritet på en og samme tid.

Nu har han så regeret i snart 3 år, og glansen er mildest talt forduftet.


Økonomien er helt i hegnet og der skæres ned på alt hvad der har med borgerservice at gøre.  Folkeskolerne er de ringeste i hele landet,  Teknik & Miljø kan ikke ekspedere byggeansøgninger p.gr.a. et kuldsejlet IT-projekt, borgerservice centre nedlægges, og kulturinstitutioner lukkes en for en samtidig med at borgerne betaler den højeste kommuneskat. Man kunne blive ved, pointen er bare, at det går rigtig skidt på samtlige parameter, men det eneste borgmesteren kan finde ud af er, at skære ned og sende regningen videre til de unge som kommer til at betale for det ene gigantlån efter det andet, når de en en gang bliver voksne. At man som borgmester søsætter et nyt rådhus til sig selv og vennerne, i en situation hvor der er dundrende underskud i kommunen, er ikke blot at skide på sine borgere, men i den grad at skide på klimaet med opførelsen af et nyt rådhus, er også en direkte hån mod børn og unge i kommune.

Nå men tilbage til udstrålingen. En dag sidder jeg og kigger på et billede af Mikael Smed i avisen og spørger mig selv igen igen hvad det lige er, med ham Mikael. Så falder tiøren…...han ligner jo en pik. Sådan helt seriøst. Prøv at fjerne øjne, næse og mund, og tilbage står en uimodståelig smuk og strunk pik.

Magen til infantil tågesnak tænker De sikkert, men prøv at forestille Dem at Venstre gjorde noget tilsvarende. Og f.eks. stillede op med en intetanende, men veltalende topløs blondine, der inviterede alle kommunens mænd hjem i privaten.

Der ville jo lyde et ramaskrig, men for borgmesterens vedkommende har det fungeret fint med hans åbent hus arrangementer under valgkampen, og siden med hans ugentlige kontaktannoncer om dialog kaffemøder hos kommunens hjemmegående husmødre.

Og så er der det aktuelle snorlige 1:1 forhold, nemlig den flamboyante og irrationelle solo beslutning om et nyt funklende rådhus. For hvad er det en pik altid går benhårdt efter?…….en ny og yngre model at boltre sig i. 


Ikke en gang en Corona-krise, der endegyldigt trækker tæppet væk under kommunens økonomi, får ham eller hans zombie flertal til at vakle. Så spørgsmålet om pik eller borgmester giver på en eller anden måde mening.

For hvem er det egentlig der har borgmesterkæden på, hedder han Mikael eller er det bare en fuldstændig talentløs Dikael,  som gør hvad embedsmændene siger, og gældsætter de kommende generationer med en ny øjebæ midt i Vordingborg(Håber I kan jeres Søs & Kirsten....bare skift moster Elly ud med kommunaldirektøren).